Yunanistan Vizesi

  • Vize Hakkında Genel Bilgi
  • Yunanistan'a turistik amaçlı yapacağınız ziyaretler için Schengen vizesi almanız gerekmetedir. Yunanistan'da kalınılacak süre 90 günden az olmak zorundadır. Daha uzun ziyaretler için gerekli vize bilgileri Yunanistan Konsolosluk resmi sitesinde bulunmaktadır. Bazı Yunan konsoloslukları başvuru toplama işlemlerini iki aracı kuruma vermiştir bunlar Kosmos ve VFS Global firmalarıdır. Lütfen herhangi bir aracı kuruma para ödemeden ya da bilgilerinizi baylaşmadan önce iletişimde olduğunuz kurumun ya da kişilerin gerçekten konsoloslukla çalışıp calışmadıklarını konsolosluk sayfasında ya da doğrudan konsoloslukla iletişime geçerek öğrenininiz.

    Vize başvurusu planlanan ziyaret tarihinden önceki 15 gün ve 3 ay zaman diliminde yapılmalıdır.

    En önemlisi yunanistan konsolosluğu sayfasını ziyaret etmeniz ve gerekli bilgiyi oradan toplamanızdır.

    Konsolosluk sitesi ve konsolosluğun birlikte çalıştığı konsolosluk sayfasında belirtilen başvuru toplama şirketleri dışında hiç bir kaynağı güncel ve doğru olarak kabul etmeyiniz (Şu anda okumakta olduğunuz sayfa dahil).

  • Yunanistan Vizesi için Gerekli Belgeler

Yunanistan vizesi ile ilgili en güncel ve doğru bilgileri alabilmek için lütfen Yunanistan baş konsolosluğunun sitesini ziyaret ediniz.(http://www.mfa.gr/turkey/tr/services/vizeler/)

 

Yunanistan Vizesi: Gerekli Belgeler

Yunanistan Vizesi: Genel Gerekli Belgeler

  • 1 Doldurulmuş Yunanistan Vizesi Başvuru Formu
  • 2 Pasaport (Vize alınacak sürenin bitiminden sonra üç ay daha geçerliliği olmalıdır.)
  • 3 Eski Pasaportlarınız
  • 4 İki adet güncel biyometrik passaport Fotoğrafı
  • 5 Pasaportun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi
  • 6 Daha evvel AB'ye giriş için alınan vizelerin fotokopisi
  • 7 Seyahat Sigortası (Seyahat sürenizi kapsayacak döneme ait)
  • 8 Otel ve Gidiş dönüş bilet rezervasyonu
  • 9 Gelirinizi gösteren belgeler; Maaş bordroları, son üç ay için banka hesap dökümü

Genel Gerekli Belgelere Ek Belgeler

Çalışanlar için Gerekli Ek Belgeler
  • 1 İşverenden alınacak onay/izin
  • 2 Sosyal Güvenlik Kurumu giriş bildirgesi ve hizmet dökümü
Çiftçiler için Gerekli Ek Belgeler
  • 1 Ziraat odası çiftçilik belgesi
İşverenler için Gerekli Ek Belgeler
  • 1 Ticaret odası kayıdı ve ticaret sicil gazetesi kopyası
  • 2 Vergi Levhası
Yunanistan Vizesi - Emekliler için Gerekli Ek Belgeler
  • 1 Banka Hesap özeti veya emekli cüzdanı
Yunanistan Vizesi - Öğrenciler için Gerekli Ek Belgeler
  • 1 Öğrenci Belgesi

Yunanistan Konsolosluğu Vize Belgeleri

Yunanistan Turistik Vize

Tüm giriş sebepleri için gerekli olan genel belgelere ek olarak Turistik Yunanistan Vizesi için aşağıdaki belgelerde gerekmektedir.

Turistik Vize Ek Belgeler
  • 1 Otel rezervasyonu
  • 2 Gidiş-dönüş bilet rezervasyonu

Önemli Not

Bu sayfadaki bilgiler sadece genel bilgi verme amaçlıdır. En güncel ve eksiksiz bilgileri almak için bulunduğunuz bölgeye en yakın Yunanistan konsolosluğuyla iletişime geçmelisiniz.

Sayfanın Son Güncellenme Tarihi : Ekim 2013

Booking.com
facebook

Booking.com

join.booking.com


© 2019 www.yunanistan.co Tüm Hakları Saklıdır - Kullanım Koşulları - Hakkımızda - Site Haritası -